pijnackerplein.eu
Bewonersvereniging Pijnackerplein en omstreken
Zo 25 mei 10:00-18:00 Plein du Publique - persbericht

DERDE EDITIE PLEIN DU PUBLIQUE KUNST EN KURIEUS MARKT

Op zondag 25 mei, Pijnackerplein Rotterdam Noord

Zondag, 25 mei van 12.00 tot 18.00 uur. Voor de derde keer op rij strijkt Rotterdams leukste kunst en cultuurmarkt Plein du Publique neer op het Pijnackerplein in Rotterdam Noord.

Met ook dit jaar weer een breed aanbod aan kunst, cultuur en curiosa; en een uitgebreid assortiment aan smakelijke lekkernijen en delicatessen. Omlijst door kunstzinnige workshops voor jong en oud en enkele live-optredens door o.m. The Uke Box en Deena Ray. En dat alles uiteraard weer in de vertrouwde sfeer van Plein du Publique: een vleugje Montmartre met een creatieve Rotterdamse knipoog!

Plein du Publique zoekt nog deelnemers voor de markt. Een kraam kost € 45,-- (inclusief

BTW en administratiekosten). Aanmelden kan via:

www.pleindupublique.blogspot.nl

(deelname-info rechts bovenaan). Vragen over deelname:

info@rolingontwerpt.nl

Datum: Zondag 25 mei 2014

Waar: Pijnackerplein Rotterdam-Noord

Van: 12.00 tot 18.00 uur

Toegang: gratis

MEER INFORMATIE:

Blog: www.pleindupublique.blogspot.com

Facebook: www.fb.me/pleindupublique

Twitter: @pleindupublique

Het Pijnackerplein in het Rotterdamse Oude Noorden wordt op zondag 25 mei voor de derde keer omgetoverd tot Plein du Publique Kunst en Kurieus Markt. Een mix van het 19e eeuwse, kunstzinnige Parijse Montmartre en 21e eeuws eigenwijs en eigentijds creatief Rotterdam. In en rondom de muziekkoepel op het plein zal een keur aan ongeveer 40 kunstenaars, creatievelingen, artiesten, performers, kooplui en ondernemers hun waren en producten presenteren aan het publiek. Van kunst tot curiosa, van straatartiest tot portrettekenaar, van Franse chansons tot aan Rotterdamse smartlap.

Bij het terras ‘Petit Voer’ kan de bezoeker genieten van smakelijke Franse delicatessen en Hollandse lekkernijen. Het kinderprogramma ‘Klein du Publique’ biedt leuke kinderkunst workshops voor zowel allerkleinsten als de wat oudere kinderen. Verder zijn er live optredens van o.m. Rotterdams eigen ukelele grootheden The Uke Box en de veelzijdige zangeres/performer Deena Ray.

Plein du Publique is een initiatief van Röling Ontwerpt in samenwerking met TWC Network en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ACHTERGRONDINFORMATIE

WAAROM PLEIN DU PUBLIQUE

Karin Röling is de eigenaar van ontwerpstudio Röling Ontwerpt en initiatiefnemer van Plein du Publique. In 2011 ontstond bij haar het plan om een kunstmarkt te organiseren op het Pijnackerplein, waar zij toen een pand huurde met Gesamt Galerie. Zij vond dat dit sfeervolle, pittoreske stadspleintje met zijn eigen authentieke sfeer en karakteristieke muziekkoepel, gelegen tussen drukke (winkel)straten en gebieden als de Bergweg en Zwartjanstraat, Benthuizerstraat en de Zaagmolenstraat en het Zwaanshals, te vaak onbenut werd.

Zo werd Plein du Publique geboren: een kleinschalige kunst en curiosamarkt, geïnspireerd op het Parijse Montmartre maar dan wel met een onvervalst Rotterdams tintje, dat zo kenmerkend is voor het Oude Noorden en haar bewoners. Plein du Publique verenigt het beste van de traditionele kunst en curiosamarkten met portretschilders, à la het bekende Parijse Montmartre en meer eigentijdse culturele en creatieve ondernemers- en themamarkten.

www.rolingontwerpt.nl

Karin werkt vanaf het begin van Plein du Publique samen met Christy de Witt/TWC Network: creatief ondernemer en ondernemend kunstenaar. Zij heeft een grote ervaring op het gebied en snijvlak van projectmanagement en –support; communicatie en marketing; campagnes en events; en fondsenwerving en sponsoring. Daarnaast is zij actief als cultureel producent en kunstenaar met in eigen beheer bedachte en ontwikkelde creatieve concepten en producten en kunst (cartoon/illustration art).

www.twc-network.nl

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld