pijnackerplein.eu
Bewonersvereniging Pijnackerplein en omstreken
Za 22 November 2014 11.00 tot 15:00 Opendag Move Along Studio en Tai Chi Rotterdam 2e Pijnackerstraat.

Maak kennis met de verschillende aspecten van Yoga en T'ai Chi tijdens de open dag op zaterdag 22 november van 11.00 tot 15:00 uur.

Tot ziens in MoveAlong Studio, 2e Pijnackerstraat 13 in Rotterdam.

 In de voormalige school in de 2e Pijnackerstraat zijn op de 1e verdieping Move Along Studio en Tai Chi Rotterdam gezamenlijk gevestigd.

Bij Move Along Studio kun je verschillende vormen Yoga en Pilates volgen. Tai Chi Rotterdam heeft een breed aanbod in T’ai Chi en T’ai Chi Chi Kung.

Beide bewegingsvormen leggen de nadruk op bewust bewegen, coördinatie, ademhaling en aandacht. Balans wordt gezocht en iedereen beweegt binnen zijn eigen mogelijkheden.

Er zijn veel overeenkomsten tussen Yoga en T’ai Chi en tegelijkertijd zijn ze zeer verschillend. De oefeningen, de manier van lesgeven en achterliggende gedachten zijn anders.

Behalve het bewegen is het sociale aspect van de lessen erg belangrijk voor ons. We willen samen serieus trainen maar daarnaast is gezelligheid zeer belangrijk.

We hopen dat we met onze komst in het Oude Noorden een gezonde en prettige manier van bewegen kunnen toevoegen in de buurt.

Tijdens de open dag is er de mogelijkheid gratis mee te doen met zowel de Yoga als de T’ai Chi oefeningen, er worden demonstraties gegeven en er is alle ruimte om vragen stellen.

Kom langs en ervaar zelf wat het beste bij je past, je bent van harte welkom!

Move Along Studiowww.movealongstudio.nl

Alle lessen zijn voor iedereen geschikt en in het bijzonder voor mensen met chronische klachten. Maar ook voor iedereen die lichaams-bewuster wil worden en of beter wil presteren in andere sporten. Er wordt gewerkt naar het vinden van de ultieme balans tussen lichaam en geest maar ook naar de samenhang tussen kracht, souplesse en controle, met als uitgangspunt de Powerhouse (buik, rug en bovenbeenspieren) extra te versterken. De lessen worden afgesloten met tenminste 10 minuten ontspanning en laagdrempelige meditatie. De mentale en fysiologische voordelen van meditatie zijn dat de effecten van de oefeningen versterkt worden en stress vermindering optreed.

Natasha en Leonie willen ook inwoners van Rotterdam-Noord de mogelijkheid bieden om op een geheel andere manier te bewegen. Leonie en Natasha: " We creëren graag een moment waarin er tijd is om je letterlijk op te laden. Een verbeterde gezondheid en uiterlijk. Gracieus ouder worden, emotionele en mentale groei zijn cadeautjes die je er gratis bij krijgt. 

Tai Chi Rotterdamwww.taichi-rotterdam.nl                                                         

Actief ontspannen met Tai Chi Rotterdam.

Tai Chi heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld tot een uiterst verfijnd systeem van oefeningen.

Het is een oude Chinese vorm van bewegen, welke gekenmerkt wordt door natuurlijke, zachte, vloeiende en langzame bewegingen en gecontroleerde kracht.

De langzame en regelmatige bewegingen hebben een goede invloed op het evenwicht, coördinatie, soepelheid en op je lichamelijke kracht.

Hierdoor krijg je fysiek en mentaal meer energie en kunnen (pijn)klachten verminderen. Tai Chi leert je om te ontspannen, je word sterker en het evenwicht en de gezondheid verbeterd.

Het vraagt veel concentratie, maar is niet uitputtend of zwaar.

Er wordt géén perfecte houding nagestreefd. Iedereen beweegt binnen de eigen mogelijkheden ligt en geeft eigen grenzen aan.

De beweging, coördinatie, ademhaling en aandacht van Tai Chi zorgen voor een innerlijke rust en diepe ontspanning, die in geen andere sport te ervaren is.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld